Valmistautuminen tandemhyppykurssille

Kurssi alkaa tandemsihteerin kanssa erikseen sovittuna aikana. Tässä ajo-ohje kerholle.

Superior-kurssin hyppy hypätään noin 3500 metrin korkeudesta ja mukaan kuuluu kuvaus. Kuvauksesta tehdään editoitu video, jonka voi ladata erikseen lähetettävästä linkistä. Basic hypätään noin 3000 metrin korkeudesta, ja se ei sisällä kuvausta.

Tandemhyppykurssin varausta voidaan muuttaa tai tarvittaessa se voidaan myös perua. Mikäli esimerkiksi ”polttarisankari” ilmoittaa paikalle tullessaan, ettei lähde hyppäämään, voi hypyn perua, emmekä ota maksua. Mikäli peruminen tapahtuu koulutuksen jälkeen tai koneella, niin maksua ei palauteta, mutta osallistujalle toimitetaan lahjakortti, jonka voi käyttää myöhemmin (voimassa 2 vuotta) tai lahjoittaa tai myydä eteenpäin. Hyppykurssien toimitusehdot ovat luettavissa verkkosivuiltamme.

Seuraavista linkeistä löydät hyödyllistä lisätietoa tandemhyppykurssistamme.

  • Tandemlomake VÄÄRÄ LINKKI kuvaa mm. kurssin koulutusohjelman ja vakuutukset.
  • Terveydentilavakuutus VÄÄRÄ LINKKI lomaketta käytetään terveydentilan arviointiin ja se täytetään kerholla hyppypäivänä.
  • Tietosuojainfo kuvaa hyppytapahtuman järjestämiseen tarvittavien henkilötietojen käsittelyn.
  • Ohjeita tandemhyppyoppilaalle esittelee tandemhyppykurssin toteutuksen ja periaatteet.

Terveydentila

Laskuvarjohyppääminen on urheilua ja vaatii pääasiassa normaalia terveydentilaa. Hyppäämisen kuitenkin estävät sellaiset sairaudet tai tilat, jotka aiheuttavat edes hetkellistä tajuttomuutta tai toimintakyvyn menetystä. Hyppääjällä ei saa olla ongelmia tai sairauksia, jotka rajoittavat liikaa fyysistä tai henkistä suorituskykyä. Olkapäiden tulee kestää vääntöä ja rasitusta. Tajunnan tason menetyksiä ei saa olla. Psyyken tulee olla normaali. Poikkeamat normaalista perusterveydestä arvioidaan tapauskohtaisesti lääkärinlausunnon perusteella. Alkoholin suhteen on nollatoleranssi – humaltuneena ei hypätä!

Jokaisen hyppääjän tulee antaa Terveydentilavakuutus VÄÄRÄ LINKKI. Lääkärintodistus vaaditaan 65 vuotta täyttäneiltä ja jos terveydentilavakuutus antaa siihen aihetta. Lääkärintodistus tulee tällöin hankkia ja näyttää kouluttajalle viimeistään hyppypäivänä. Jos epäilet, että terveydentilavaatimusten täyttyminen vaatii käyntiä lääkärillä, kannattaa se hoitaa hyvissä ajoin ennen hyppypäivää. Kun käyt ajoissa lääkärissä, ei kurssihyppysi viivästy lääkärintodistuksen puuttumisen vuoksi. Tutkivalle lääkärille pitää esittää oheisen linkin mukainen Ohje, jota voi käyttää myös yhdessä terveydentilavakuutuksen VÄÄRÄ LINKKI kanssa oman hyppykelpoisuuden arvioimiseen.

Laskuvarjohyppyä ei voi suorittaa, jos hyppääjä on sairas tai ei muutoin ole hyppykuntoinen. Varmista myös, että terveytesi hyppypäivänä on hyvä. Sairaana suoritettu hyppy voi heikentää terveydentilaa tai aiheuttaa muuta vahinkoa. Esimerkiksi flunssassa tai kuumeessa ei tule hypätä, sillä painevaihtelut voivat aiheuttaa esimerkiksi onkaloiden ja tärykalvojen vaurioitumista. Tarkimman arvion omasta terveydentilastasi ja sen soveltumisesta laskuvarjohyppyyn saat hoitavalta lääkäriltäsi.

Silmälasit eivät ole este. Suosittelemme kuitenkin piilolinssien käyttöä, mikäli mahdollista. Mikäli tandemoppilas on yli 100 kg tai hänellä on terveydellisiä seikkoja, kannattaa asiasta olla yhteydessä etukäteen. Alaikäraja on 15 vuotta, mutta (alle 18-vuotiailta vaaditaan huoltajan kirjallinen suostumus. Varsinaista yläikärajaa ei ole.

Vakuutus

Oulu Skydive Center ry:llä on tandemhypyn korvaava tapaturmavakuutus. Tarkemmin tietoa vakuutuksesta löytyy Tandemlomakkeesta VÄÄRÄ LINKKI.

Hyppypäivänä

Tandemhypylle on aina kelivaraus – Sade, kova tuuli, matala pilvilautta, ukkonen yms. ovat tekijöitä, jotka voivat estää hyppäämisen varattuna päivänä. Mikäli keli estää hyppäämisen tai tulee muita muutoksia, olemme yhteydessä. Parhaiten pystymme kertomaan kelistä hyppypäivän aamuna. Hyppypäivänä vaatetuksena on hyvä olla jotain kevyttä esim. verryttelyasu sekä lenkkarit. Maassa vallitsevan sään mukainen vaatetus riittää. Kenkien tulee olla sellaiset, joissa ei ole ylimääräisiä koukkuja. Omat sormikkaat kannattaa ottaa mukaan. Meiltä asusteen päälle tulee vielä hyppyhaalari, päähine ja muu tarvittava varustus. Aluksi on reilun puolen tunnin koulutus, jonka jälkeen lähdetään hyppäämään. Aikaa kaikkinensa kannattaa kuitenkin varata noin kolme tuntia.

Maksu

Tandemhyppykurssin maksetaan paikan päällä Oulu Skydive Centerin verkkokaupassa joko verkkopankkitunnuksilla tai etukäteen hankitulla lahjakortilla. Verkkokauppa mahdollistaa Smartum, Edenred ja ePassi liikunta- ja hyvinvointietujen käyttämisen tandemhyppykurssin maksamiseen. Paperisia liikuntaseteleitä ja käteistä rahaa emme vastaanota kuin poikkeustapauksissa. Jos sinulla on lahjakortti, niin muista ottaa lahjakortti tai sen koodi mukaasi.

Lisätiedot:

Ukko-Pekka Peura, tandemvastaava
ukko-pekka.peura@ouluskydivecenter.fi
040 556 0403