Valmistautuminen tandemhyppykurssille

Tervetuloa Oulu Skydive Centerin tandemhyppykurssille! Tämä sivu sisältää tärkeää tietoa koskien hyppääjän terveydentilavaatimuksia, vakuutusturvasta jne. Lue tämä teksti kokonaan.

Kurssi alkaa noin 30 minuutin mittaisella koulutuksella, jonka jälkeen lähdetään hyppäämään. Suosittelemme varaamaan kokonaisuudessaan kolme tuntia aikaa. Tässä ajo-ohje kerholle.

Superior-kurssin hyppy suoritetaan noin 3500 metrin korkeudesta ja siihen sisältyy kuvaus. Kuvauksesta tehdään editoitu video, joka on saatavilla erikseen lähetettävän linkin kautta. Basic-kurssin hyppy suoritetaan 3000 metrin korkeudesta eikä sisällä kuvausta. Mikäli haluat päivittää Basic-kurssin Superior-kurssiin, olethan yhteydessä hyvissä ajoin.

Tandemhyppykurssin varausta voidaan muuttaa tai tarvittaessa myös perua. Maksua ei palauteta, jos peruminen tapahtuu koulutuksen jälkeen. Tässä tapauksessa osallistujalle toimitetaan lahjakortti, joka on voimassa kaksi vuotta. Lahjakortin voi käyttää myöhemmin, lahjoittaa tai myydä eteenpäin. Lue tästä tarkemmat hyppykurssin toimitusehdot.

Seuraavista linkeistä löydät hyödyllistä lisätietoa tandemhyppykurssistamme:

Terveydentila

Laskuvarjohyppääminen on urheilua, joka edellyttää normaalia terveyttä. Hyppääjän painon on oltava alle 100 kg varusteiden aiheuttaman rajoituksen vuoksi. Yleisimpiä esteitä hyppäämiselle ovat yli 100 kg paino sekä sairaudet, kuten epilepsia, jotka voivat vaikuttaa tajunnan tilaan.

Kurssilla täytetään terveydentilavakuutuslomake, jonka avulla hyppääjä vakuuttaa olevansa fyysisesti sopiva laskuvarjohyppyihin. On suositeltavaa selvittää terveydentilaan liittyvät asiat ennen kurssin alkua lukemalla huolellisesti terveydentilavakuutuslomake. Lääkärintodistusta haettaessa, on tutkivalle lääkärille esitettävä tähän laaditut ohjeet. Kouluttajalla on oikeus vaatia lääkärintodistusta, mikäli hänellä on perusteltu epäily hyppääjän sopivuudesta laskuvarjohyppyihin terveydentilavakuutuslomakkeen perusteella.

Laskuvarjohyppyä ei voi suorittaa, mikäli hyppääjä ei ole terve tai täytä terveydentilavaatimuksia. Alkoholin suhteen noudatetaan nollatoleranssia. Silmälasit eivät ole este. Suosittelemme kuitenkin piilolinssien käyttöä, mikäli se on mahdollista.
Kurssille osallistumisen alaikäraja on 15 vuotta. Alle 18-vuotiaat tarvitsevat huoltajan suostumuksen, joka tulee allekirjoittaa ja ottaa mukaan. Yli 65 vuotiaat tarvitsevat lääkärintodistuksen.

Vakuutus

Oulu Skydive Center ry:llä on tandemhypyn korvaava tapaturmavakuutus. Tarkemmin tietoa vakuutuksesta löytyy Tandemlomakkeesta.

Hyppypäivänä

Tandemhypylle on aina kelivaraus. Sateet, voimakas tuuli, matalat pilvilautat, ukkosmyrskyt ja muut vastaavat tekijät voivat estää hyppäämisen varattuna päivänä. Mikäli sääolosuhteet estävät hyppäämisen tai tapahtuu muita muutoksia, otamme yhteyttä. Parhaiten voimme antaa tarkempaa tietoa säätilanteesta hyppypäivän aamuna.

Hyppypäivänä suosittelemme kevyttä vaatetusta, kuten verryttelyasua, sekä mukavia lenkkareita. Maassa vallitsevan sään mukainen vaatetus on riittävä. Kenkien tulisi olla sellaiset, joissa ei ole ylimääräisiä koukkuja tai muita ulokkeita. Hyppypäivänä saat meiltä hyppyhaalarin, päähineen ja muut tarvittavat varusteet asusteesi päälle.

Maksu

Tandemhyppykurssi maksetaan paikan päällä pankki- tai luottokortilla. Mikäli sinulla on lahjakortti, voit suorittaa maksun esittämällä lahjakortin kurssin alkaessa. Kurssimaksun tai osan siitä voi maksaa myös Smartumilla, Epassilla tai Edenredillä. Huomioithan, että emme vastaanota paperisia liikuntaseteleitä tai käteistä rahaa.

Lisätiedot:

tandem@ouluskydivecenter.fi
040 556 0403