Tandemhyppy

Kokeile hyppäämistä tai anna lahjaksi

Tandemhyppykurssi on oikotie laskuvarjohyppäämisen parhaimpaan elementtiin – vapaaseen pudotukseen. Kun hypyn jälkeen ilmailukärpänen kuitenkin puraisee, niin voit jatkaa harrastusta alkeiskurssin kautta kohti itsenäisen laskuvarjohyppääjän haasteita.

Tandemhyppykurssi aloitetaan noin puolen tunnin mittaisella koulutuksella, jossa käydään läpi mm. hyppyvarusteet, toiminta lentokoneessa, uloshyppy, ilma-asento, avaus, toiminta varjon varassa sekä laskeutuminen.

Tandemhyppy suoritetaan valitsemasi paketin mukaisesti joko 3 000 tai 3500 metrin korkeudesta yhdessä kokeneen tandemhyppymestarin kanssa. Vapaapudotus kestää hyppykorkeudesta riippuen 35 – 45 sekuntia, jonka jälkeen varjo avataan 1600 metrin korkeudessa. Varjon varassa lentäminen kestää 6-8 minuuttia, jolloin pääset ohjaamaan varjoa yhdessä hyppymestarin kanssa ja laskeudut lopuksi pehmeästi maahan.

Koulutukseen ja hyppyyn kuluu kokonaisuudessaan aikaa noin kaksi tuntia jos keli on hyvä ja koulutuksen jälkeen päästään heti hyppäämään.

Superior-kurssin hypyllä on mukana videokuvaaja, joka tallentaa hypyn myös muiden katseltavaksi. Basic-kurssin muistot voit tallentaa esimerkiksi ystävien kuvaamana maakoulutuksesta ja maasta käsin, kun laskeudut varjon varassa.

Voit varata ajan tandemhypylle varauskalenteristamme. 

Tandemhyppy Basic

399
 • Koulutus tandemlaskuvarjohyppyä varten
 • Koulutusmateriaali
 • Yksi tandemhyppy 3000 metristä
 • Kunniakirja
 • Kerhon jäsenyys ja jäsenmaksu (kuluvalle vuodelle)
Image module

Tandemhyppy Basic

399
 • Koulutus tandemlaskuvarjohyppyä varten
 • Koulutusmateriaali
 • Yksi tandemhyppy 3000 metristä
 • Kunniakirja
 • Kerhon jäsenyys ja jäsenmaksu (kuluvalle vuodelle)
Image module

Tandemhyppy Superior

449
 • Basic paketin lisäksi...
 • Videokuvaus ja editoitu video hypystä
 • Korkeampi hyppykorkeus (lisää vapaapudotusaikaa)
Varaa tandemhyppy
Osta lahjakortti

Usein kysyttyä

Tandemoppilas antaa vakuutuksen terveydentilastaan kyselylomakkeella. Kyselylomakkeen vastausten perusteella tandemoppilaalta voidaan tarvittaessa vaatia lääkärintodistus. Yli 65- vuotiailla lääkärintodistus on pakollinen.

Terveydentilavaatimuksiin kannattaa tutustua jo ennen hyppypäivää. Laskuvarjohyppäämistä säätelevä ohjeistus antaa tietyillä ehdoilla myös liikunta- ja aistirajoitteisille mahdollisuuden päästä tandemhyppykurssille. Näissä tapauksissa tandemhyppymestarin kokemusvaatimukset ovat suuremmat kuin tavallisella tandemhypyllä.

Hyppääjän maksimipaino on 100 kiloa

 

Kyllä. Laskuvarjohyppäämisessä on nollaraja – myös tandemhyppääjällä.

Tandemhyppy on loistava lahja esim. polttarisankarille, mutta polttarisankarin on oltava selvin päin hypyllä. Polttarihypyt ovatkin usein hyvä ohjelmanumero polttaripäivän alkuun.

Kurssi ja hyppy kestävät yhteensä noin kaksi tuntia.

Täysi pilvikatto ja kova tuuli estävät tamdemhypyn. Tuuliraja tandemhypylle on 11 m/s. Säätiedotusten tuuliraja antaa hyvää suuntaviivaa hyppymahdollisuuksista. Jos säätiedotuksen tuuliennuste näyttää esimerkiksi 6-7 m/s ja taivas on näkyvissä, hyppääminen on varsin todennäköisesti mahdollista.

Tandemhyppääminen on mahdollista sen hetkisten keliolosuhteiden mukaisesti läpi koko hyppykauden huhtikuusta lokakuun loppuun. Keväällä ja syksyllä ilma on korkeammalla jonkin verran kylmempää. Lämpötila on kuitenkin vain pukeutumiskysymys, ja kylmyys ei ole tainnut jäädä kenellekään päällimmäiseksi muistukuvaksi tandemhypystä.

Kaverit voivat tulla seuraamaan kurssia ja katsomaan hyppyä OSC:n kerhotiloille. Tandemparin laskeutuessa kaveriporukka pääsee näkemään laskeutumisen ihan vierestä.

Varustaudu kentälle tullessasi rennolla liikunnallisella vaatetuksella ja liikuntaan sopivilla lenkkikengillä. Vuodenajan mukaan saatat tarvita ainoastaan lyhythihaisen t-paidan ja shortsit tai sitten jotain hieman lämpimämpää. Kerholta saat käyttöösi hyppyhaalarin, päähineeen ja suojalasit.