Valmistautuminen alkeiskurssille

Tervetuloa Oulu Skydive Centerin laskuvarjohyppykurssille! Tämä sivu sisältää tärkeitä tietoja koskien hyppääjän terveydentilavaatimuksia, vakuutusturvaa jne. Lue tämä teksti kokonaan!

Kurssi alkaa kurssin ensimmäisenä päivänä eli perjantaina klo 17.00 kerhotiloissamme, tässä ajo-ohje kerholle. Kurssin hintaan sisältyy valintasi mukaan joko 2 tai 8 ensimmäistä laskuvarjohyppyä. Tämä valinta tehdään ensimmäisenä kurssipäivänä.

Kurssi kestää 3 päivää eli perjantai-illan, lauantain ja sunnuntain. Lauantain ja sunnuntain aloitus päätetään perjantaina yhdessä, normaalisti aloitus on klo 9:00. Kelin salliessa ensimmäinen hyppy hypätään sunnuntaina.

Vaatimukset kurssille osallistumiseen

Laskuvarjohyppääminen on urheilua ja vaatii pääasiassa normaalia terveydentilaa. Varusteista johtuva painoraja hyppääjälle on 100kg. Yleisimmät hyppäämisen estävät seikat ovat yli 100kg paino sekä tajunnan tilaan vaikuttavat sairaudet kuten epilepsia. Kurssilla täytetään terveydentilavakuutuslomake, jolla hyppääjä itse vakuuttaa olevansa hyppykunnossa. Mikäli kurssin kouluttajalla on terveydentilavakuutuksen perusteella syytä epäillä hyppykuntoa, voi hän vaatia hyppääjältä lääkärintodistusta.

Terveydentilaan liittyvät asiat kannattaa selvittää jo ennen kurssia lukemalla terveydentilavakuutuslomake ainakin läpi. Jos oma terveydentila mietityttää, kannattaa heti olla yhteydessä koulutuspäällikköön puhelimitse tai sähköpostilla, jolloin mahdollisen lääkärikäynnin ehtii tehdä ennen kurssin alkamista.

Kurssille osallistumisen alaikäraja on 15 vuotta, alle 18-vuotiaat tarvitsevat huoltajan suostumuksen, jonka voi etukäteen tulostaa, allekirjoittaa ja ottaa mukaan kurssille. Yli 65 vuotiaat tarvitsevat lääkärintodistuksen.

Lääkärintodistusta haettaessa lääkärille on esitettävä tätä tarkoitusta varten laaditut ohjeet.

Kurssille valmistautuminen, vakuuutukset ja maksaminen

Kurssille valmistaudutaan lukemalla laskuvarjohyppääjän oppaasta ensimmäiset 52 sivua. Meillä on käytössä PL-kurssimuoto, joten kaikki NOVA-aiheiset asiat voi jättää lukematta. Näin lukemista tulee noin kolmekymmentä sivua. Kurssille kannattaa varata urheilullista vaatetta, harjoittelemme paljon sisällä ja ulkona, omien vaatteiden päälle laitetaan kerhon haalarit.

Kerhollamme ei ole vakuutuksia, jotka korvaavat hyppääjälle tapahtuneet tai hyppääjän aiheuttamat vahingot. Hypätessä on oltava vakuutus, joka korvaa kolmannelle osapuolelle aiheutetun vahingon 1 000 000 euroon asti. Suosittelemme kaikkia kurssille osallistujia liittymään Suomen Ilmailuliiton jäseneksi. Ilmailuliiton jäsenet saavat kaikki tarvittavat vakuutukset jäsenetuna.

Ilmailuliiton jäsenyys ei kuulu kurssin hintaan, joten jäseneksi voi liittyä jo ennen kurssia. Asian ehtii hoitaa myös kurssin aikana.

Kurssi maksetaan kurssin ensimmäisenä päivänä pankki- tai luottokortilla. Mikäli sinulla on lahjakortti, voit hoitaa maksun esittämällä lahjakortin kurssin alussa. Kurssimaksu tai osa siitä on mahdollista maksaa myös Smartumilla ja Epassilla. Emme vastaanota paperisia liikuntaseteleitä tai käteistä!

Kurssin peruminen tai siirtäminen

Peruthan kurssille osallistumisen ajoissa jos et pääsekään osallistumaan. Jos kurssi on täynnä, saattaa jonossa olla ihmisiä jotka haluaisivat osallistua kurssille. Voit perua tai siirtää kurssiajan viimeistään kaksi päivää ennen kurssin alkamista ajanvarauspalvelun kautta. Palvelusta tulleessa sähköpostissa on linkki varauksen muuttamiseen. Jos joudut perumaan osallistumisesi alle kahden päivän varoajalla, ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Tarkemmat hyppykurssien toimitusehdot löydät tästä linkistä.

Lisätiedot ja viime hetken perumiset koulutuspäällikölle:
Jarkko Orava
kp@ouluskydivecenter.fi
045 113 2367