fbpx

Tammikuun tiedote

Tervehdys kaikille,

Tässä tammikuun tiedonjyväset.

Jäsenmaksut 2022

Syyskokouksen päätöksen mukaisesti jäsenmaksut vuodelle 2022 ovat:

 • Varsinainen jäsen 70 €
 • Ei-hyppäävä jäsen 30 €
 • Kannatusjäsen 50 €

Jäsenmaksujen eräpäivä on 31.1.2022. Eräpäivän jälkeen maksettavia Varsinaisen jäsenen jäsenmaksuja korotetaan 20 € myöhästymismaksulla.

Jäsenmaksujen maksaminen hoidetaan Oulu Skydive Center jäsensivujen/verkkokaupan kautta. Helpoin tie maksuun on kirjautua jäsensivustolle (https://jasen.ouluskydivecenter.fi/jasenille). Jos jäsenmaksusi on maksamatta, näkyy etusivulla heti vaihtoehdot jäsenmaksuksi. Valitse haluamasi jäsenmaksu ja paina ’Siirry maksamaan’ -painiketta. Viimeistele maksu loppuun verkkokaupassa. Maksu kirjautuu lähes reaaliaikaisesti jäsenrekisteriin.

Hallitus

Vuosikokouksessa valittu hallitus on pitänyt ensimmäisen järjestäytymiskokouksensa. Kerhon sihteeriksi kokouksessa valittiin Mika Kastell. Kiitokset Migulle tämän ison hatun vastaanottamisesta!

Yleisesti hallituksen työskentelytapaa pyritään muuttamaan vuoden aikana aikaisempaan verrattuna. Hallitus ei ole työrukkanen, joka itsekseen öitä myöden hoitaa ja järjestelee yhdistyksen asioita. Paremminkin pyrkimyksenä on huolehtia, että yhdistyksellä on yleiset toimintaedellytykset kunnossa ja, että yhdistyksen eri toiminnoista vastaavat tiimit voivat toimia tehokkaasti.

Tiimit

Yhdistyksen toiminnasta ja aktiivisuudesta vastaavat siis tiimit, joille on annettu valtuudet hoitaa tehtäväänsä itsenäisesti. Oheisessa listattuna tämän vuoden tiimit vastuuhenkilöineen. Tiimeissä on mukana myös muita jäseniä ja kaikkien jäsenten osallistuminen ja aktiivisuus on tervetullutta. 

 • Talous: Rahastonhoitaja Harri Niemelä, hallituksesta mukana Matti Kangas
 • Koulutus- ja oppilastoiminta: Koulutuspäällikkö Jarkko Orava, Apulaiskoulutuspäällikkö Henrik Erkkilä, hallituksesta Mika Kastell
 • Hyppytoiminta ja turvallisuus: Turvallisuuspäällikkö Heli Siekkinen, hallituksesta Samuli Rauhala
 • Lentotoiminta: Päälentäjä Aimo Väyrynen, hallituksesta Matti Kangas
 • Tapahtumat: Pj Anna Niemelä, muut hallituksen edustajat Jari Lerssi ja Vesa Rönty
 • Toimitilat: Vetäjä Juha Visuri, talonmies Raimo Riihijärvi ja hallituksesta mukana Anna Niemelä
 • Tietojärjestelmät: Vetäjä ja hallituksen edustaja Aki Heikkinen
 • Tandem: Tiimi on olemassa ja toimii hienosti, mutta varsinainen Tandemsihteeri puuttuu. Toivottavasti nimi voidaan vahvistaa jo seuraavassa tiedotteessa. Hallituksesta tiimissä on mukana Jari Lerssi
 • Kalustopäällikkö Timo Tillman
 • Näytöshyppypäällikkö Seppo Honkanen

Hinnastot

Alkeiskurssien hintoihin tehtiin pienet kustannuskorjaukset.

 • Alkeiskurssi Classic maksaa tänä vuonna 395 € sisältäen kaksi hyppyä.
 • Alkeiskurssi Extra maksaa 495 € sisältäen kahdeksan hyppyä.

Suurempi muutos oppilashinnastossa tulee hyppyjen hintoihin. Kaikki oppilashypyt maksavat 30 € riippumatta korkeudesta. Muutos yksinkertaistaa hinnoittelua ja poistaa hinnastosta esimerkiksi jatkokoulutusvaiheessa aiemmin olleet peräänhyppylisät.

Muutoksen kautta lupakirjaan tarvittavien hyppyjen kustannusten arviointi on paljon helpompaa. Teoriassa siis (jos/kun kaikki hypyt menevät ensimmäisellä yrityksellä läpi) alkeiskurssi extra ja sen päälle PL-koulutusohjelman mukaiset 23 muuta hyppyä tekevät lupakirjan hinnaksi 1185 €. Lupakirjan kustannukset eivät siis ainakaan nouse. 

Kelppareiden hyppyhintoja tultaneen myös tarkistamaan. Tähän palateen myöhemmin ja asiasta tullaan varmaankin tekemään jonkinlainen jäsenkyselykin. Taustalla on kuitenkin pyrkimys – jälleen kerran – tehostaa toimintaa. Nykyinen hinnoittelumalli kannustaa siihen, että yhdeltä pokalta hypätään usealta eri korkeudelta. Pokan kulut syntyvät käytännössä pelkästään korkeimman korkeuden mukaan, mutta ’matkan varrelta hyppääminen’ ei kerrytä tätä kustannusta vastaavia hyppymaksuja. Tähän kysymykseen palataan kuitenkin muutaman vaihtoehtoisen mallin kanssa. Sitten kun asiasta kysytään jäsenistön mielipidettä, muistakaahan kertoa omanne.

Rahaliikenne

Jäsenten ja kerhon välistä rahaliikennettä pyritään kauden aikana ohjaamaan entistä enemmän jäsensivuille/verkkokauppaan. Syynä tälle on yksinkertaisesti se, että sen kautta pystymme automatisoimaan entistä enemmän kerhon operatiiviseen ja taloushallintoon liittyviä toimintoja.

Viime vuonna esiteltiin jo rahansiirto hyppytilille. Nyt uutena sitten jäsenmaksujen siirtäminen verkkokauppaan. Seuraavana tuottaneen lahjakorttien ja kurssimaksujen hoitaminen verkkokaupan kautta. Tavoitteena tällä siis toimintojen automatisointi ja se, että kerhon toiminnasta vastaavien tiimien ja toimihenkilöiden työkuormaa pystyttäisiin keventämään. Ymmärryksemme mukaan suurimmalla osalla jäsenistä on jo nyt kyky maksaa verkkokauppaostoksia verkkopankkitunnuksillaan, joten estettä tälle kehityssuunnalle ei siis pitäisi olla.

Mitä seuraavaksi

Tuleva hyppykausi tulee olemaan mahtava. Tapahtumatyöryhmä on täydessä työn touhussa ja ensi kesänä tulee tapahtumaan paljon ja kaikenlaista. Hyppykausi alkanee tuttuun tapaan maaliskuun alussa. Sitä ennen järjestetään ensimmäinen kertauspäivä. Tapahtumista ja päivämääristä tiedotetaan tarkemmin, kunhan asiat saadaan sovittua ja saamme paremman käsityksen myös vallitsevasta koronatilanteesta. 

Mukavaa lopputalvea kaikille,

t. Hallitus

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://www.ouluskydivecenter.fi/uusi/wp-content/uploads/2021/02/etusivu-header-scaled.jpg);background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}