Aloita laskuvarjohyppääminen tänä kesänä Oulussa

Miltä tuntusi katsella kaunista kotikaupunkiamme Oulua yläilmoista? Laskuvarjohyppääjät saavat nauttia Oulun merellisistä maisemista kesällä lähes päivittäin!

Laskuvarjohyppääminen on laji, jossa urheilu yhdistyy oman rohkeuden löytämiseen ja pelon selättämiseen. Laskuvarjohyppy on aina jännittävä suoritus, ja hypystä tuleva mielihyvän tunne sekä adrenaliini ja endorfiinit koukuttavat ja vievät mennessään!

Laskuvarjohyppääminen on harrastus, jonka aloittamiseen järjestämme alkeiskursseja kuukausittain koko kesän ajan.

Lue alta lisää laskuvarjohyppäämisestä tai ilmoittaudu heti kurssille! Voit myös ostaa lahjakortin.

Osta lahjakortti

Laskuvarjohyppäämistä on harrastettu Oulussa jo yli 50 vuotta. Oulussa on noin 50 lajin aktiivista harrastajaa, ja satunnaiset hyppääjät ja tandemhypyt mukaan lukien hyppääjiä on vuodessa lähes 300.  Hyppykoneemme pudottelevat hyppääjiä maaliskuusta syyskuuhun jokaisena viikonloppuna ja usein myös arkisin.

Lajin harrastaminen alkaa osallistumalla alkeiskurssille. Monet hyppäävät tandemhypyn ensin, mutta alkeiskurssille voi tulla myös suoraan hyppäämättä ensin tandemia. Jos suunnitelmissasi on aloittaa laskuvarjohyppääminen harrastuksena, kannattaa tulla suoraan alkeiskurssille.

Kaikille avoimia alkeiskursseja järjestämme vuonna 2024 yhdeksän kappaletta huhtikuun ja syyskuun välisenä aikana. Lisäksi järjestämme heinäkuussa naisten kurssin. Alkeiskursseilla on 15 osallistujan raja, joten kannattaa ilmoittautua nopeasti. Kesän suosituimmat kurssit tulevat aina täyteen!

Jos haluat hypätä itse, ilmoittaudu alkeiskurssille ilmoittautumislomakkeella. Maksu kurssista hoidetaan kurssin yhteydessä. Jos haluat antaa kurssin lahjaksi tai maksaa kurssin etukäteen, voit ostaa itsellesi tai läheisellesi lahjakortin verkkokaupastamme.

Image module
Ilmoittaudu kurssille
Aloitin hyppäämisen alun perin vuonna 2018. Vuonna 2021 innostuin kunnolla ja hyppäsin itselleni itsenäisen hyppääjän lisenssin. Kerhon mukava tunnelma ja avuliaat kouluttajat tekivät harjoitushypyistä ja uusien asioiden oppimisesta helppoa ja mukavaa. Olen löytänyt laskuvarjohyppäämisestä tärkeän harrastuksen itselleni ja saanut samalla kasapäin uusia ystäviä ja unohtumattomia kokemuksia!
Testimonial by Eeva-Monika
Eeva-Monika
21 vuotta, Oulu
Tulin hyppykurssille kesällä 2022. Innostuin heti lajista, ja hyppäsin heti ensimmäisenä vuonna 27 hyppyä. Vuodelle 2023 ei jäänytkään montaa hyppyä ennen kuin sain itsenäisen hyppääjän paperit kouraan. Laskuvarjohyppääjän ura eteni Oulu Skydive Centerissä erittäin mukavasti. Kouluttajat osaavat hyvin hommansa ja kerholla on kannustava ja eteen päin auttava ilmapiiri.
Testimonial by Juho
Juho
26 vuotta, Haapavesi
Image module

Alkeiskurssi

Haluatko aloittaa laskuvarjohyppyharrastuksen? Laskuvarjohyppääminen on vauhdikas ja urheilullinen harrastus, jota harrastaa Suomessa vajaa 1000 ja Oulussa noin 100 harrastajaa.

Lajissa voi erikoistua useisiin eri alalajeihin; muodostelmahyppäämiseen, free-hyppäämiseen, varjolla lentämiseen, siipipuvulla eli ns. wingsuitilla lentämiseen ja moneen muuhun lajiin. Laskuvarjohyppääminen tarjoaa elämyksiä niin hurjapäille kun myös hieman rauhallisempaan menoon tottuneille.

Alkeiskurssi on tarkoitettu laskuvarjohyppyharrastuksen aloittamiseen. Alkeiskurssilla opit turvallisuusasiat, laskuvarjokaluston toiminnan, laskuvarjon ohjaamisen ja turvallisen laskeutumisen. Kaiken mitä tarvitset, jotta voit suorittaa ensimmäisen laskuvarjohypyn ja jatkaa lajin harrastamista.

Lisätietoja alkeiskursseista on Alkeiskurssit -sivulla.

Alkeiskurssin sisältö

 • Viikonlopun mittainen koulutus (pe-su)
 • Valintasi mukaan 2 tai 8 laskuvarjohyppyä, joista ensimmäinen kurssiviikonlopun sunnuntaina
 • Koulutusmateriaali
 • Kerhon jäsenyys
 • Kaikki tuleva koulutus myös kurssin jälkeen lisenssihyppääjäksi asti
 • Kerhon varusteiden käyttö myös kurssin jälkeen lisenssihyppääjäksi asti

Oulu Skydive Centerin kurssilla ensimmäiset hypyt hypätään pakkolaukaisumenetelmällä. Hypyt suoritetaan 1000 metrin korkeudesta ja varjo aukeaa automaattisesti. Kurssin jälkeen koulutuksen edetessä hyppykorkeus kasvaa ja saavuttaa lopulta 4000 metrin korkeuden.

Image module
Image module

Vuoden 2023 alkeiskurssit

Laskuvarjohyppykurssimme täyttyvät vauhdilla. Osallistujamäärä on rajattu 15 henkilöön per kurssi, joten kannattaa toimia nopeasti!

 • 12.-14.4.2024
 • 17.-19.5.2024
 • 31.5.-2.6.2024
 • 14.-16.8.2024
 • 5.-7.7.2024
 • 19.-21.7.2024 (Kurssi naisille, lue lisää)
 • 26.-28.7.2024
 • 9.-11.8.2024
 • 23.-25.8.2024
 • 13.-15.9.2024

Alkeiskurssin hinnat ja vaatimukset osallistujalle

Voit valita joko 2 tai 8 hyppyä sisältävän kurssipaketin.  Valinta vaikuttaa vain kurssin mukana tulevien hyppyjen määrään. Itse koulutus on sama riippumatta siitä kumman vaihtoehdon valitset. Kurssipakettiin kuuluvien hyppyjen jälkeen voit jatkaa harrastusta hintaan 30€/hyppy.

Alkeiskurssi Classic, 2 hyppyä 395€

Alkeiskurssi Extra, 8 hyppyä 495€

Alkeiskurssille osallistuminen vaatii normaalia terveyttä. Osallistumisen ikäraja on 15 vuotta, yläikärajaa ei ole. Kalustosta johtuva painoraja on 100kg. Esim. silmäläsien käyttö ei ole este. Jotkin sairaudet, kuten epilepsia estävät hyppäämisen. Epävarmoissa tapauksissa kurssille osallistumiseen voi hankkia lääkärintodistuksen. Yli 65-vuotiailla lääkärintodistus on pakollinen.

Ilmoittaudu tästä alkeiskurssille
Osta lahjakortti alkeiskurssille
Lahjakortti on voimassa 2 vuotta

Laskuvarjohyppääminen on kivaa!

Mietitkö vielä, olisiko laskuvarjohyppäminen sinun juttusi? Katso tältä videolta, kuinka hienoja hyppyjä Oulussa hypätään!

Ota yhteyttä

Jäikö joku asia vielä mietityttämään? Ota yhteyttä oheisella yhteydenottolomakkeella tai soita. Infopuhelin vastaa pääasiassa tandemiin liittyvistä asioista, alkeiskurssiin liittyvät kysymykset kannattaa suunnata koulutuspäällikölle.

Huomaathan että laskuvarjohyppääminen on meille harrastus. Saatamme puhelimen soidessa olla päivätöissä joten emme välttämättä aina ehdi vastata puhelimeen. Siksi yhteydenottolomake on varmempi tapa saada meidät kiinni.
  Tätä lomaketta suojaavat reCAPTCHA ja Google. Tietosuojakäytäntö ja Käyttöehdot ovat voimassa.

  Infopuhelin
  040 556 0403
  Kerhotoiminta, tandemhyppykurssit
  Koulutuspäällikkö
  045 113 2367
  Alkeiskurssit